Mlsáme bez výčitek logo

Rebarborový švestkáč

Napsal/a Lenka Žáková, aktualizováno dne 5. 3. 2021, Kategorie: ,
R
Počet porcí:
12
Doba přípravy:
80min
Obtížnost:
Pokročilejší

S létem jsem se už definitivně rozloučili, ale nevadí, je tu další krásné podzimní období. Pojďme se společně naladit na tohle krásné období vláčným švestkovým koláčem s rebarborou, tvarohem a skořicí, která krásně provoní celý domov🍂🍁

Recept na Rebarborový švestkáč

Ingredience a postup

Na korpus:
2 mozzarelly
40g mandlové mouky
20g kokosové mouky
½ kypřicího prášku
50g ovesných vloček
3g skořice
2 vejce
Lžička kokosového oleje
Na náplň:
500g měkkého polotučného tvarohu
1 vajíčko
250g zralých vypeckovaných švestek
100g očištěné a nakrájené rebarbory
kokosový olej
skořice

Příprava

  1. Mozzarrelu nastrouháme, přidáme zbytek surovin, promícháme a 1/3 těsta si dáme stranou – nejlépe na 15 min do mrazáku (použijeme pak na drobenku).
  2. Těsto namačkáme do vymazané formy kokosovým olejem a naplníme tvarohovou směsí, do které následně namačkáme 250g zralých vypeckovaných švestek a 100g očištěné a nakrájené rebarbory, které pomažeme rozpuštěným kokosovým olejem, smíchaným se skořicí.
  3. Na závěr na koláč nastrouháme korpusové těsto a pečeme na 180 stupňů, cca 20 minut.
  4. Dobrou chuť.
  5. Stévii Natusweet Kristalle 1:1 najdete v mém e-shopu.
Chutnalo vám? Sdílejte recept přátelům

Galerie

cartmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram